Handig om te weten

Telefonisch terugbelspreekuur

U belt tussen 08.00 – 11.00 uur naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag, tussen 13.30 -14.00 uur terug.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Visites graag aanvragen voor 10:30 uur

Assistentie

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het terubel spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

  • Herhaalrecepten
  • Het meten van de bloeddruk
  • aanstippen van wratten
  • verbinden van wonden
  • oren uitspuiten
  • hechtingen verwijderen
  • urine onderzoek
  • suiker controle
  • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
  • verstrekken van informatiefolders

                    Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 08:00-11.00 uur 

                    De praktijkondersteuner Somatiek

                    De praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) heeft een belangrijke rol in het leveren van zorg rondom patiënten met chronische aandoeningen. Onder chronische aandoeningen verstaan wij Diabetes Mellitus, COPD, astma en hart- en vaatziekten.

                    De zorg betreft medisch-inhoudelijke huisartsgeneeskundige zorg, waarbij gewerkt wordt volgens algemeen geldende richtlijnen, zoals NHG standaarden en omschreven zorgprogramma’s.

                    De POH geeft voorlichting en educatie, bevordert het zelfmanagement van de patiënt en begeleidt deze bij veranderingen in leefstijl, stelt de patiënt in op medicatie ( in overleg met de huisarts) en evalueert de therapie en legt huisbezoeken af bij patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen.

                    Hiernaast verleent de POH-S de zorg voor ouderen in de praktijk. Een aantal van de ouderenhebben intensieve aandacht nodig, deze ouderen zijn kwetsbaar en hebben meerdere aandoeningen en beperkingen. Bij ouderen zijn veel voorkomende beperkingen mobiliteitsproblemen, slecht horen/zien en incontinentie. Geheugenstoornissen en emotionele problemen kunnen in het dagelijks leven leiden tot beperkingen en kwetsbaarheid.

                    De POH-S maakt met behulp van screeningsinstrumenten een probleeminventarisatie van alle ouderen > 75 jaar. 

                    Tijden m.i.v. 01-09-2021
                    • Spreekuur ochtend:  08.00-11.00 uur
                    • Spreekuur middag:  13.00-16.00 uur maandag, woensdag, vrijdag

                    Een consult bij de praktijkverpleegkundige duurt  20 minuten.
                    Voor een eerste kennismaking wordt 30 minuten uitgetrokken.

                    U kunt een afspraak maken hiervoor bij de assistente.

                    POH – GGZ

                    POH-GGZ is een afkorting van Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheids Zorg

                    Als u psychische klachten heeft of lichamelijke klachten die met psychische spanningen samenhangen, wordt u naar haar doorverwezen. Zij heeft een gesprek met u om te onderzoeken wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren.

                    Zijn de problemen licht tot mild dan gaat zij zelf een kort traject met u aan om te helpen de problemen op te lossen, zijn de problemen ernstiger dan verzorgt zij een zo goed mogelijk passende doorverwijzing. Zij verwijst ook door als er grondig psychodiagnostisch onderzoek nodig is.

                    Overige taken van de POH-GGZ zijn: psycho-educatie, (terugval)preventie, zelfhulpbegeleiding, laagfrequente begeleiding bij chronische stoornissen en case management.

                    Tijd:  spreekuur dinsdag van 13.00-1900 uur

                    Uitwisseling medische gegevens

                    Voor informatie betreffende het uitwisselen van medische gegevens middels het Landelijk Schakelpunt (LSP) verwijzen wij u naar de website . Op deze website staat vermeld wat het LSP precies inhoudt, voor welke zorgverleners het geldt en hoe u kunt regelen dat u wel of geen toestemming geeft. 

                    volgjezorg.nl